Persoanele cu hipermetropie văd neclar la toate distanţele şi trebuie să depună constant efort de acomodare pentru a focaliza, fapt care duce la încordare, dureri de cap şi oboseală oculară.

Care sunt cauzele?
Hipermetropia apare atunci când ochiul este mai scurt decât în mod normal. Acest lucru face ca razele de lumină să nu fie focalizate pe retină ci în spatele acesteia. Este o condiţie de obicei moştenită.

Care sunt simptomele?
Hipermetropii, pentru că văd neclar la toate distanţele trebuie să depună constant efort de acomodare pentru a focaliza, fapt care duce la încordare, dureri de cap şi oboseală oculară. De fapt, nou născuţii şi copii sunt în mod obişnuit uşor hipermetropi; pe măsură ce cresc, cresc şi ochii lor şi se alungesc, astfel că această condiţie se corectează de la sine, în general până la vârsta de 7 – 8 ani. Totuşi, unii tineri la care nu se corectează această hipermetropie, nu sunt conştienţi de acest lucru, deoarece pot acomoda şi focaliza corect (datorită flexibilităţii cristalinului) fără a avea nevoie de ochelari sau lentile de contact.

Cum se poate trata?
Persoanele care suferă de hipermetropie îşi pot corecta vederea cu ajutorul:
ochelarilor de vedere
lentilelor de contact