Atunci cand practicati activitati sportive, este important sa vedeti bine, pentru a obtine performante maxime, fie ca este vorba sau nu de o competitie.

Pentru siguranta dumneavoastra  va puteti proteja ochii cu lentile de contact, ce asigura acuitate vizuala maxima si libertate de miscare fara inconvenientele asociate ochelarilor.

Cum se poate imbunatati performanta cu ajutorul  lentilelor de contact?

-Asigura vederea buna, sunt stabile si pot fi purtate sub ochelari, masti sau casti de protectie;

-Asigura acuitate vizuala perifierica si laterala mai buna decat ochelarii;

-Lentilele nu se murdaresc si nu se aburesc;

-Asigura utilizare convenabila deoarece se asociaza cu cel mai redus risc de infectii deoarece toate lentilele sunt ambalate in blistere sterile.

-Acestea asigura perceperea clara si reala a imaginii din punct de vedere al dimensiunii sau formei, fara a distorsiona imaginea.

-De asemenea nu trebuie sa va faceti griji ca va vor crea probleme asemenea ochelarilor sau ca vor aluneca atunci cand va miscati.

Sporturile in care lentilele de contact asigura avantaje maxime:

Jocurile cu mingea (baschet, fotbal sau volei)  necesita o urmarire atenta a mingii. Spre deosebire de ochelari, care va restrictioneaza vederea periferica, lentilele de contact va ajuta sa aveti totul sub control.

Jocurile cu racheta (tenis, badminton sau squash) necesita un camp vizual de 360 grade. De aceea lentilele de contact va ajuta sa aveti o competitie fara probleme.

Ciclism si mersul pe role/ patine sunt sporturi de mare viteza care necesita concentrate si o conditie fizica buna. Lentilele de contact va proteaza in comparatie cu ochelarii care se pot aburi si pot aluneca.

Jogging- Bucurati-va de miscare in fiecare zi. Acum nu trebuie sa mai stati cu grija ochelarilor ca ii veti tot impinge la loc pe nas.

Sporturile extreme (ski, skate boarding-ul, ciclismul BMX, bungee jumping, rafting, surfing) necesita concentrare intensa. De aceea este indicat sa purtati lentilele de contact in schimbul ochelarilor care se pot sparge sau chiar pierde.

Vederea buna inseamna a va recrea in conditii mai bune si mai sigure, asigurand o calitate mai buna a vietii.

*Lentilele de contact ACUVUE sunt dispositive medicale pentru corectarea vederii. Este necesar un consult oftalmologic pentru a vedea daca sunteti un potential candidat pentru purtarea lentilelor de contact. De asemenea toate lentilele de contact ACUVUE au filtru UV pentru a oferi protectie suplimentara impotriva transmiterii radiatiilor UV nocive catre cornee si in interiorul ochiului.

SURSA:

EYE HEALTH ACUVUE  Johnson&Johnson