Pași pentru curățarea ochelarilor

Urmați aceste sfaturi pentru a vă curăța lentilele și rama pentru ochelari, fără a risca să zgâriați lentilele sau să provocați alte daune. Aceste sfaturi de curățare vă vor ajuta să vă păstrați ochelarii de soare și ochelarii de vedere în formă excelentă pentru o perioada indelungata.

1. Spălați-vă și uscați-vă bine mâinile. Înainte de a vă curăța ochelarii, asigurați-vă că mâinile sunt libere de murdărie, grăsime, loțiune și orice altceva care ar putea fi transferat pe lentile. Folosiți săpun lichid sau lichid de spălat vase și un prosop curat, fără scame, pentru a vă curăța mâinile.

2. Stropiți ochelarii cu apă caldă de la robinet în cazul în care aceștea sunt foarte murdari. Acest lucru va elimina praful și alte resturi mari, care vă pot ajuta să evitați zgârierea lentilelor atunci când le curățați. Evitați apa caldă, care poate deteriora unele acoperiri ale lentilelor dar și soluții de degresare (săpun, detergent de vase, etc.).

 

3. Aplicați pe fiecare lentilă o pulverizare de soluție pentru curățat lentile.  Folosiți numai mărci care nu includ loțiuni pe bază de alcool.

4. Frecați ușor ambele părți ale lentilelor și toate părțile cadrului timp de câteva secunde. Asigurați-vă că curățați fiecare parte, inclusiv perinițele nasului și capetele tâmplelor care se țin în spatele urechilor.

De asemenea, curățați zona în care marginea lentilelor se întâlnește cu rama – praf, resturi și uleiuri de piele se acumulează frecvent aici.

5. Folosind o lavetă de ochelari din microfibră ștergeți lentilele pe ambele părți înlăturând complet lichidul pulverizat.

Verificați lentilele cu atenție pentru a vă asigura că sunt curate.

Dacă rămân dungi sau pete, repetați procedura și îndepărtați-le doar cu microfibră – aceste cârpe fără scame sunt disponibile în majoritatea magazinelor optice sau magazinelor de fotografie.

Nu se recomandă să utilizați șervețele de curățare a lentilelor de unică folosință, pre-umezite din supermarket. Acestea conțin un grad ridicat de alcool care pot deteriora tratamentele speciale aplicate lentilelor.